Opleiding

Op deze pagina vind je meer informatie omtrent opleidingen & bijscholingen.

Vlaamse Trainersschool

De Vlaamse Trainersschool (VTS) heeft als doel trainers en andere sportbegeleiders op te leiden en bij te scholen.De Vlaamse Trainersschool is het samenwerkingsverband tussen Sport Vlaanderen, de3Vlaamse universiteiten en 14 hogescholen met een opleiding Lichamelijke Opvoeding, en de erkende Vlaamse sportfederaties. Bekijk hier het aanbod.

Bijscholing

Het sportlandschap is continue in beweging en nieuwe bevindingen hebben een positieve impact op onze sport. Daarom is het belangrijk je vaardigheden bij te scholen. De VZVB promoot veel externe bijscholingen voor trainers, vrijwilligers en bestuursleden. Bekijk hier het aanbod

Word scheidsrechter

Voor de leiding van onze wedstrijden op lokaal, provinciaal, Vlaams, nationaal, jeugd en dames-niveau kunnen we als federatie steeds rekenen op de aanwezigheid van een scheidsrechter. Het is een continu werkpunt van de federatie om langs de ene kant voldoende instroom van nieuwe scheidsrechters te voorzien, deze op te leiden en langs de andere kant het bestaande korps op systematische wijze bij te scholen en op te volgen. Klik hier voor mee info.

Trainingsvoorbeelden

Inspiratie nodig voor je eigen zaalvoetbaltrainingen? Zelf zaalvoetbaloefeningen delen met andere coaches? Wij bundeldehier een aantal lessen en hopen in de toekomst dit te kunnen uitbreiden.